Plommonkarré med äppel- och rosmarinsås och grönsaksris

Plommonkarré med äppel- och rosmarinsås och grönsaksris
KokaUngssteka För 50 personer

Ingredienser

  • 7 kg Scan Sous vide Karré med plommonsmak

Äppel- och rosmarinsås

  • 750 g Äpple, tärnat
  • 500 g Gul lök, hackad
  • 2,5 liter hönsbuljong
  • 3 dl Konc, äppeljuice
  • 1 liter Crème fraiche
  • ca 100 g Rosmarin, färsk

Grönsaksris

  • 4 liter Ris
  • 8 liter Grönsaksbuljong
  • 500 g Purjolök, skivad
  • 1 kg Zuccini, tärnad
  • 500 g Grön paprika, tärnad

Gör så här

1. Koka riset i grönsaksbuljongen.

2. Fräs äpple och lök i smör i en gryta. Tillsätt hönsbuljong, äppeljuice och skyn från köttet. Låt koka ihop något. Rör i créme fraiche och koka upp. Red ev av med maizena. Smaksätt med salt, peppar och finhackad rosmarin.

3. Fräs grönsakerna i lite olja och vänd ner i riset. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg köttet lite omlott på bleck och värm i kombiugn på 80°C med ångpuffar till temperaturen är 70°C mellan skivorna.

5. Servera plommonkarrén med riset, såsen och gärna en sallad.