Gryta på högrev med julöl och ädelostkräm

Gryta på högrev med julöl och ädelostkräm
För 10 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg Scan Tärnad Högrev, sous vide
  • 100 g Scan Baconsnitt
  • 200 g Morot, tärnad
  • 2 st lök, hackad
  • 3 st Vitlöksklyftor, hackade
  • 150 g Svamp, valfri
  • 1 dl Tomatpuré
  • 1 msk Timjan
  • 2 krm Cayennepeppar
  • 5 st Lagerblad
  • 1 st Kanelstäng
  • 6 dl Jullök
  • 6 dl Oxbuljong

Ädelostkräm

  • 150 g Kvibille Ädelost, glögg

Gör så här

1. Fräs morot, lök, svamp och bacon. Tillsätt tomatpuré, kryddor, julöl och buljong. Skumma av och koka ihop. 2. Tillsätt högreven och buljongen från förpackningen. Koka upp och smaka av. Red eventuellt av med lite majsstärkelse. 3. Smula osten fint. Vispa ost och crème fraiche kraftigt. 4. Servera gärna grytan med honungsrostade rotfrukter.