Birgittas revbensspjäll

Birgittas revbensspjäll
Ungssteka För 100 personer

Ingredienser

  • 10 kg Scan Tjocka revbensspjäll
  • 1 kg Gul lök, hackad
  • 2 msk Timjan
  • 8 st Lagerblad

Glaze

  • 1 liter Reducerat kokspad
  • 1 liter Japansk soja
  • 2,5 dl Honung
  • 0,5 dl Ingefära, riven
  • 100 g Smör

Gör så här

1. Koka upp revbensspjällen i vatten. Skumma av. Lägg i lök och kryddor. Sjud tills spjällen är riktigt möra, ca 1 timme. 2. Lyft upp spjällen och kyl ner. Reducera buljongen till en tredjedel. 3. Koka ihop kokspad och soja till ca 2/3. Tillsätt sedan honung, ingefära och smör och rör slätt. 4. Skär revbenen i mindre bitar och vänd dem i glazen. Ugnsstek i kombiugn på 200° före servering i ca 15 minuter tills de får fin färg.