Chorizo med rostad sötpotatis, zuccini och kryddyoghurt
Ingredienser
- 2,5 kg Scan Chorizo
- 3 kg sötpotatis, skalad
- 0,5 kg röd lök, skalad
- 1,5 kg zuccini
- 500 g majs
- 500 g svarta bönor
- 100 g spenat
Kryddyoghurt
- 1 liter matyoghurt
- 3 dl mango chutney
- 1 tsk mald kryddpeppar
- 1 tsk mald ingefära
- 2 msk sambal oelek
Gör så här
1. Blanda allt till kryddyoghurten. Smaka av med salt och peppar.2. Skär sötpotatis, lök och zuccini i bitar. Rosta grönsakerna i bleck, i kombiugn på 200°, med lite olja, salt och peppar tills de blir mjuka och får lite färg, ca 20 minuter. Tillsätt majs och svarta bönor på blecket mot slutet. Vänd ner spenaten försiktigt
vid servering.
3. Grilla korvarna eller värm i kombiugn på 200° i ca 10 minuter.
4. Servera de grillade korvarna med
de rostade grönsakerna och kall kryddyoghurt.