Grillade Piggribs och citronkokt fänkål med salvia och bacon
Ingredienser
- 5 kg Scan Piggribs, sous vide
- 1 dl honung
- 0,5 dl fänkålsfrö, krossat
Citronkokt fänkål
- 2 kg fänkål
- 3 dl pressad citron
- 3 dl hönsbuljong
- 1 dl olivolja
- 1 dl honung
- 1 kg Scan baconsnitt
- 50 g salvia
Gör så här
1. Skär fänkålen i 25 skivor. Lägg i bleck och krydda med salt ochpeppar. Tillsätt citron, buljong och olivolja. Koka övertäckt i ugn på 150° tills den börjar bli mjuk. Lyft upp fänkålen och reducera ihop buljongen. Tillsätt honungen och servera som sås.
2. Skär baconet i små bitar och knaperstek. Plocka salvian och
grovhacka.
3. Värm honungen lite lätt och rör ner fänkålsfröna. Grilla piggribsen, salta och peppra. Pensla med honungen mot slutet.
4. Servera de grillade piggribsen med tillbehören och gärna med färskpotatis till.