Grillad rumpstek med anchochilismör och späda morötter
Ingredienser
- 4,5 kg Scan Rumpstek, mörmarinerad med kappa
- 3,5 kg späda morötter
Anchochilismör
- 350 g smör
- 2 dl rostade pinjenötter
- 2 st torkade anchochili
- 1 msk hel kummin
- 0,5 tsk salt
Gör så här
1. Mixa smöret med blötlagd anchochili, kummin och salt.Blanda ner pinjenötterna och fyll smöret i en plastfolieklädd form.
Ställ kallt. Skär sedan i kuber.
2. Blanchera morötterna i saltat vatten.
3. Grilla rumpsteken tills den får en fin yta. Pensla eventuellt med en glaze. Lågtemperaturstek klart den ugn till en innertemperatur på ca 60°. Låt köttet vila.
4. Servera rumpsteken i skivor med smöret och morötterna.
Till servering: tex rödvinssås, grönsallad och färskpotatis.