Grillad rumpstek med anchochilismör och späda morötter

Grillad rumpstek med anchochilismör och späda morötter
Grilla För 25 personer

Ingredienser

  • 4,5 kg Scan Rumpstek, mörmarinerad med kappa
  • 3,5 kg späda morötter

Anchochilismör

  • 350 g smör
  • 2 dl rostade pinjenötter
  • 2 st torkade anchochili
  • 1 msk hel kummin
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

1. Mixa smöret med blötlagd anchochili, kummin och salt.
Blanda ner pinjenötterna och fyll smöret i en plastfolieklädd form.
Ställ kallt. Skär sedan i kuber.

2. Blanchera morötterna i saltat vatten.

3. Grilla rumpsteken tills den får en fin yta. Pensla eventuellt med en glaze. Lågtemperaturstek klart den ugn till en innertemperatur på ca 60°. Låt köttet vila.

4. Servera rumpsteken i skivor med smöret och morötterna.

Till servering: tex rödvinssås, grönsallad och färskpotatis.