Steak sandwich med Rumpstek och sardellsmör
Ingredienser
- 2,5 kg Scan Rumpstek, mörmarinerad med kappa
- 25 skivor lantbröd
- 1 dl dijonsenap
- 25 blad romansallad
Sardellsmör
- 2 st schalottenlökar, finhackade
- 350 g smör
- 10 st sardellfiléer, finhackade
- 0,5 dl soltorkade tomater, hackade
- 1 st citron, skalet
- 0,5 dl persilja, hackad
- 0,5 tsk salt
Gör så här
1. Sautera löken i lite olivolja, låt svalna och blanda allt till smöret.Låt kallna.
2. Grilla rumpsteken tills den får fin färg, pensla gärna med en glaze.
Lågtemperaturstek köttet klart i ugn till en innertemperatur på 60° eller grilla klart på svag värme. Låt köttet vila.
3. Grilla brödet, bred senap på och servera med sallad och skivad
rumpstek. Toppa med sardellsmöret.