Fläskkarré fylld med aprikoser och fetaost

Fläskkarré fylld med aprikoser och fetaost
Ungssteka För 25 personer

Ingredienser

  • 4 kg Scan Piggham fläskkarré benfri
  • 250 g Torkade aprikoser
  • 350 g Fetaost tärnad
  • 3 liter Apelsinjuice
  • Timjankvistar
  • 1.5 st Röd spansk peppar- urkärnad
  • 3 kg Skalad potatis
  • 2 kg Zuccini
  • 500 g Röd lök skalad
  • 1.5 kg Paprika urkärnad
  • 150 g Pumpakärnor
  • Olivolja

Gör så här

Blötlägg aprikoserna i lite av apelsinjuicen. Späcka karrén med aprikoserna och fetaost. Bryn köttet runt om, salta och peppra. Lägg på bleck och häll på resterande apelsinjuice och lägg på timjan och chili. Stek i ugn på 150 grader tills köttet har en innertemperatur på 80 grader. Lyft upp köttet och sila skyn. Koka upp den och red av med Maizena. Smaka av med salt och peppar. Skär grönsakerna i bitar och blanda med olja, salt och peppar. Lägg på bleck och strö över pumpakärnor. Rosta i ugn på 200 grader tills de är mjuka.