Getostfylld köttfärsrulle

Getostfylld köttfärsrulle
Ungssteka För 10 personer

Ingredienser

  • 1 kg Scan Nötfärs
  • 200 g Scan Bacon skivat
  • 1½ dl Ströbröd
  • 2 dl Mjölk
  • 2 st Ägg
  • 2½ tsk Salt
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 200 g Gul lök, finhackad
  • 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
  • 200 g Getost
  • 2 dl Kesella 1%
  • 1 dl Färska hackade örter

Gör så här

Blanda ströbröd, mjölk, ägg och kryddor. Låt svälla ca 5 min. Tillsätt hackad lök och nötfärs, blanda. Blanda samman getost och Kesella. Smaksätt med salt och svartpeppar. Lägg smörpappret på ett bleck. Bred ut färsen så att det täcker hela smörpappret. Lägg på getostkräm och de hackade örterna (spar lite till garnering). Rulla ihop från långsidan till en rulle. Ta bort smörpappret. Täck rullen med baconskivor runt om. Grädda i 175° ca 40 minuter tills innertemperaturen är 68°. Låt köttfärsrullen svalna något innan den skärs upp i skivor. Servera med potatismos eller potatis, skysås och haricots verts.