Bratwurst med currydoftande matvete, honungbakat äpple och pepparrotskräm

Bratwurst med currydoftande matvete, honungbakat äpple och pepparrotskräm
Steka För 10 personer

Ingredienser

  • 10 st Scan Bratwurst
  • 5 st Små röda äpplen
  • 4 msk Rapsolja
  • 400 g Gröna bönor
  • Bladpersilja

Pepparrotskräm

  • 5 dl Lätt crème fraiche
  • ½ dl Riven pepparrot

Matvete med curry

  • 250 g Hackad gul lök
  • 250 g Matvete
  • 1 msk Curry

Gör så här

Dela äpplena på mitten. Lägg dem på ett bleck med snittytan uppåt. Häll på rapsolja, honung och krydda med salt och svartpeppar. Ugnsbaka i 200° i 25-30 minuter tills de är mjuka. Blanda samman crème fraiche, pepparrot, salt och peppar till en kräm. Ställ svalt en stund så att smakerna mognar. Fräs löken i lite olja. Tillsätt kamutvete, curry och salt, rör runt. Häll på vatten och koka enligt anvisning på förpackningen. Stek korven. Koka bönorna i lätt saltat vatten. Servera bratwursten med kamutvete och bönor. Toppa med pepparrotskräm och garnera eventuellt med bladpersilja.