Fläsklägg med äpple, oxmärg och senap

Fläsklägg med äpple, oxmärg och senap
För 10 personer

Ingredienser

  • 2 kg Scan Rimmad Fläsklägg Sous Vide
  • 400 g oxmärg
  • 100 g grov Dijonsenap
  • 1 kg tärnad rotselleri
  • 1 liter äppelcider
  • 5 dl fläskbuljong
  • 1 st hackad gul lök
  • 5 st Åkeröäpplen i bitar
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 750 g skalad mandelpotatis
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • 25 g plockad körvel
  • 25 g plockad persilja
  • 100 g rostad lök

Gör så här

Värm lägget i förpackningen på ånga, 80° i ca 30 minuter. Ta ut köttet ur förpackningen och plocka isär det. Låt det svalna lite för att sedan rulla in det i plastfolie till en smalare rulle. Lägg i kylen för att kallna. Låt oxmärgen spola i ljummet vatten i en halvtimme. Låt rinna av. Bland den sedan med senap och krydda med salt och peppar. Rulla den i plastfolie med samma diameter som lägget. Låt den sätta sig i kylen. Sjud hälften av sellerin i cidern och fläskbuljongen med löken, lyft upp sellerin när de när mjuk. Koka äpplet i samma kokspad och lyft upp. Smaksätt sen spadet med salt, vitpeppar och mixa i smöret vid servering. Koka potatisen mjuk med resten av sellerin. Mixa till en slät puré och späd med uppkokt mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar. Skär upp lägget i tjocka skivor och värm dem i kombiugn på 150° i ca 15 min med lite ånga. Skär oxmärgen i skivor och lägg ovanpå fläsklägget sista uppvärmningsminuterna. Servera med örter och rostad lök.