Fabada à la Rolfs kök

Fabada à la Rolfs kök
Koka För 10 personer

Ingredienser

  • 750 g Scan Oxbringa sous vide
  • 750 g Scan Chorizo
  • 500 g Scan Tärnat Bacon
  • 1½ kg stora vita bönor
  • 10 st finhackade vitlöksklyftor
  • 400 g grillad röd paprika
  • 5 st skållade och tärnade tomater
  • 20 st skalade pärllökar
  • 1 g saffran
  • 5 dl vitt vin
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 25 g skuren gräslök
  • 25 g plockad körvel

Gör så här

Skär oxbringan i 2 cm tjocka skivor och dela dom på hälften. Hacka hälften av chorizon. Mosa en fjärdedel av bönorna. Fräs baconet i lite olivolja. Tillsätt sedan vitlök, paprika, tomater, pärlök, saffran, vin och kycklingbuljong. Koka tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt oxbringa, chorizo och bönor och sjud i ca 15 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Toppa med gräslök och körvel. Servera med ett gott bröd.