Grillad fläskfilé med sås på BBQ-glaze och rosmarinrostade rotfrukter

Grillad fläskfilé med sås på BBQ-glaze och rosmarinrostade rotfrukter
Grilla För 10 personer

Ingredienser

  • 1.5 kg fläskfilé sous vide
  • 4 dl Scan grilla glaze BBQ

Rosmarinrostade rotfrukter

  • 800 g morötter
  • 800 g palsternackor skurna i kvartar
  • 500 g rödlök
  • 5 st rosmarinkvistar
  • 0.5 dl rapsolja

BBQ-sås

  • 2 dl Scan grilla glaze BBQ
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

Skala rotfrukterna och löken och skär i klyftor. Blanda med olja, salt(gärna rosmarinsalt) och peppar. Lägg rosmarinkvistarna i botten av blecken och lägg rotfrukterna ovanpå. Rosta i kombiugn på 250° C i ca 20 minuter. Vänd runt rotfrukterna efter halva tiden. Blanda glaze och crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Grilla fläskfilén på medelvarm grill i ca 15 minuter så att den blir varm och får grillyta och smak. Pensla med glaze under tiden. Skär fläskfilén i skivor och pensla ev lite glaze på snittytan vid servering. Servera nygrillad fläskfilé med rostade rotfrukter och BBQ-sås.