Soppa pomodoro med knaperstekt rimmat fläsk och böndipp

Soppa pomodoro med knaperstekt rimmat fläsk och böndipp
För 100 personer

Ingredienser

  • 7 kg Scan Grisbog - rimmat & tärnat
  • 2 dl Olivolja
  • 2 kg Gul lök - hackad
  • 200 g Vitlök - hackad
  • 10 kg Krossade tomater
  • 1 liter Matlagningsvin - vitt
  • 4 dl Socker
  • 4 dl Rödvinsvinäger
  • 50 g Timjan
  • 1 kg Tomatpuré
  • 10 liter Kalvbuljong
  • 50 g Basilika
  • ca 1 liter Maizena
  • 3 kg Små fusilli

Böndipp

  • 2 kg Kikärtor
  • 5 dl Olivolja
  • 4 st Citroner - zest och saft
  • 500 g Gröna oliver med pimento
  • 100 g Vitlök - hackad
  • 50 g Persilja - hackad

Gör så här

Mixa allt till böndippen. Smaka av med salt och peppar. Fräs lök och vitlök i olja tills det får färg. Tillsätt resten av ingredienserna (utom basilika, maizena, fläsk och pasta) till soppan och låt koka ihop en bra stund. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar. Koka pastan. Stek fläsket och låt det rinna av. Vänd ner pasta, fläsk och basilika i soppan precis före servering. Servera tillsammans med böndippen och mjukt bröd.