Skinkstek Sunshine med BBQ-sås och sour cream
Ingredienser
- Scan Skinkstek, skivad 10 kg
- Tomater delade i halvor 50 st
- Salt 2 tsk
- Strösocker 0.75 dl
- Svartpeppar 2 tsk
- Gul lök hackad 1.5 kg
- Farinsocker 0.6 kg
- Spad från skinkan 2 liter
- Apelsinjuice konc 1 dl
- Tomater krossade 1 kg
- Chipotle chilipasta 0.4 kg
- Chilisås 1 kg
- Gräddfil 3 liter
Gör så här
1. Fördela kryddorna över tomathalvorna och tillaga i ugn 150° C med öppet spjäll i 30 min.2. Fräs löken i olja tills den är genomskinlig utan att få färg. Häll i och smällt farinsockret, tillsätt spad, jucie, tomatkross, chilipasta och sås. Koka löken helt mjuk. Red av med maizena och mixa slät. Låt svalna.
3. Värm skinkstekeni kombiugn på ånga, 80° C.
4. Servera Scan Skinkstek med het BBQ-sås, bakad tomat och rippla svalkande gräddfil över. Små hela rostade potatisar samt marinerade gröna bönor till.