Skinkstek Sunshine med BBQ-sås och sour cream

Skinkstek Sunshine med BBQ-sås och sour cream
För 100 personer

Ingredienser

  • Scan Skinkstek, skivad 10 kg
  • Tomater delade i halvor 50 st
  • Salt 2 tsk
  • Strösocker 0.75 dl
  • Svartpeppar 2 tsk
  • Gul lök hackad 1.5 kg
  • Farinsocker 0.6 kg
  • Spad från skinkan 2 liter
  • Apelsinjuice konc 1 dl
  • Tomater krossade 1 kg
  • Chipotle chilipasta 0.4 kg
  • Chilisås 1 kg
  • Gräddfil 3 liter

Gör så här

1. Fördela kryddorna över tomathalvorna och tillaga i ugn 150° C med öppet spjäll i 30 min.
2. Fräs löken i olja tills den är genomskinlig utan att få färg. Häll i och smällt farinsockret, tillsätt spad, jucie, tomatkross, chilipasta och sås. Koka löken helt mjuk. Red av med maizena och mixa slät. Låt svalna.
3. Värm skinkstekeni kombiugn på ånga, 80° C.
4. Servera Scan Skinkstek med het BBQ-sås, bakad tomat och rippla svalkande gräddfil över. Små hela rostade potatisar samt marinerade gröna bönor till.