Skinkstek med apelsinsås och morotssallad med citron och persilja

Skinkstek med apelsinsås och morotssallad med citron och persilja
Ungssteka För 100 personer

Ingredienser

  • 12 kg Scan Skinsktek Sous Vide

Apelsinsås

  • 10 st spansk chilipeppar
  • 8 liter apelsinjuice
  • 2 liter spad från skinkan
  • ca 20 st persiljekvistar
  • 7.5 dl maizenamjöl

Morotssallad

  • 5,5 kg morötter, skalade
  • 8 st citroner, rivet skal coh saft
  • 6 dl olivolja
  • 150 g bladpersilja, hackad

Gör så här

Spara spadet från skinkan. Skiva skinkan och lägg den i bleck. Dela chilin på längden och ta bort kärnorna, Koka juice, skinkspad, chili och persiljekvistar tills såsen får en god smak. Sila av. Red av med maizena. Låt såsen sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Skiva morötterna tunt eller riv dem. Blanda med skal och saft av citron, olivolja och persilja. Smaka av med salt och peppar. Häll resterande spad över skinkan. Värm i kombiugn, ångfunktion 80°, ca 15 minuter. Servera skinkan med apelsinsås, morotssallad och kokt potatis.