Grillad chorizo, fetayoghurt och quinoa med persika och mynta

Grillad chorizo, fetayoghurt och quinoa med persika och mynta
För 25 personer

Ingredienser

  • 25 Scan Chorizo à 120 g
  • eller 25 Scan MåGott Chorizo à 89 g

Quinoa med persika

  • 12 dl quinoa
  • 2½ liter grönsaksbuljong
  • 10 persikor i klyftor (färska el inlagda)
  • 100 g färsk hackad mynta
  • nymald svartpeppar

Fetayoghurt

  • 0.5 kg fetaost
  • 1.5 liter matyoghurt

Gör så här

Skölj quinoan i hett vatten. Låt den rinna av. Koka upp buljongen och lägg i quinoan. Koka i 15 minuter. Ta grytan från värmen. Rör om och låt stå en stund. Smula sönder fetaosten och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Grilla eller stek chorizon. Snitta den gärna lite i skinnet först. Blanda ner persikorna och myntan i quinoan. Smaka ev av med mer salt och peppar. Servera chorizon med quinoan och fetayoghurten.