Nötstek med ratatouille och bulgur
Ingredienser
- 7 kg Scan Sous vide Nötstek
- 500 g Gul lök, hackad
- 2 dl Olivolja
- 50 g Vitlök, riven
- 1 dl Socker
- 2 dl Tomatpuré
- 1 kg Aubergine, tärnad
- 1 kg Zuccini, tärnad
- 500 g Paprika, strimlad
- 2 kg Krossade tomater
- 1 dl Paprika pulver
- 1 liter Grönsaksbuljong
- ca 1 tsk Cayennepeppar
- 3 liter Bulgur
Gör så här
1. Fräs löken i oljan några minuter och tillsätt sedan vitlök, socker och tomatpuré. Låt fräsa en stund tills det får lite färg. Tillsätt sedan grönsaker, krossade tomater, paprikapulver och buljongen. Låta koka tills allt blir mjukt. Smaka av med salt, peppar och cayennepepppar.2. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
3. Skiva nötsteken och lägg i bleck. Värm i kombiugn på lågtemperaturånga, 80ºC, i ca 15 minuter. Tills temperaturen mellan skivorna är 70 grader.
4. Servera nötsteken med ratatouillen och bulgur.