Varmkorvsgryta med rotfrukter och senapskräm

Varmkorvsgryta med rotfrukter och senapskräm
För 100 personer

Ingredienser

  • 10 kg Scan MåGott varmkorv
  • 20 l kycklingbuljong
  • 40 lagerblad
  • 0.5 dl svartpepparkorn
  • 5 kg kålrot tärnad
  • 2.5 kg palsternacka skivad
  • 4 kg morot skivad
  • 5 kg potatis klyftad
  • 1 kg purjolök grovt strimlad
  • 1 dl rivet apelsinskal
  • 1 l persilja hackad

Senapskräm

  • 2.5 kg kesella 10%
  • 300 g fransk osötad senap

Gör så här

Koka upp buljong med lagerblad och pepparkorn. Lägg i rotfrukter och låt sjuda tills det är mjukt, ca 15 minuter. Skär korven i bitar. Tillsätt korv och purjolök samt apelsinskal och persilja. Låt allt bli varmt. Rör ihop kesella och senap och servera till. Smaka av med salt och peppar.