Indisk lamm- och kikärtsgryta med gult ris och myntayoghurt

Indisk lamm- och kikärtsgryta med gult ris och myntayoghurt
För 100 personer

Ingredienser

  • 10 kg Scan Lammgrytbitar
  • 1 kg hackad gul lök
  • 6 kg krossade tomater
  • 5 l kalvbuljong
  • 15 st krossade vitlöksklyftor
  • 20 st lagerblad
  • 1 dl gurkmeja
  • 2 dl spiskummin
  • 15 st finhackad röd chili
  • 4 kg kokta kikärtor

Myntayoghurt

  • 4 kg matyoghurt
  • 100 g finstrimlad mynta
  • 5 st citroner (finrivet skal och pressad saft)

Till servering

  • kokt ris med gurkmeja

Gör så här

Häll samtliga ingredienser, förutom kött och kikärtor, i en gryta. Koka ihop och smaka av med salt och peppar. Bryn köttet och lägg i grytan och låt småputtra tills köttet är klart, ca 45 minuter. Vänd ner kikärtorna innan servering. Blanda yoghurt med mynta, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris kokt med gurkmeja.