Skivad karré med honung, rostad potatis och gurksås

Skivad karré med honung, rostad potatis och gurksås
För 100 personer

Ingredienser

  • 12 kg Scan Piggham karré skivad
  • 4 dl flytande honung

Rostad potatis

  • 10 kg potatis tvättad med skal
  • 100 g färska örter (timjan oregano rosmarin)
  • 100 g vitlöksklyftor

Rostad majs

  • 35 st majskolvar förvällda

Gurk- och citrondipp

  • 4 l lätt crème fraiche
  • 4 kg gurka
  • 10 st citroner finrivet skal

Gör så här

Bryn köttet i smör på stekbord. Lägg i bleck, häll på honung och strö över allroundkrydda. Stek i ugn på 120°C tills innertemperaturen i köttet är 75°C. Skär potatisen i klyftor. Vänd runt i olivolja och blanda med örter och vitlök. Tillaga i ugn på 200°C. Salta när potatisen är klar. Dela varje majskolv i tre delar, lägg på bleck. Ringla över lite olivolja och salta. Tillaga i ugn, 200°C, tills den fått lite färg. Vispa crème fraiche hårt. Skala gurkan, dela och ta bort kärnorna, skär i centimeterstora bitar och rör ner tillsammans med citronskalet. Smaka av med salt och peppar.