Rosmarinstekt kalventrecôte med bakad pärllök, spenat och haricots verts

Rosmarinstekt kalventrecôte med bakad pärllök, spenat och haricots verts
För 100 personer

Ingredienser

  • 13 kg kalventrecote
  • 100 g rosmarin

Sallad på rostad lök

  • 200 st pärllökar
  • 4 kg babyspenat
  • 4 kg haricots verts förkokta
  • 3 dl god rapsolja

Rosmarinsmör

  • 2.5 kg smör tempererat
  • 100 g rosmarin
  • 15 kg kulpotatis eller klyftpotatis

Gör så här

Gnid in kalventrecôten med salt och rosmarin, bryn köttet runt om i olja. Stek klart i ugn, 125°C tills innertemperaturen är 55°C (rosa) eller 65°C (genomstekt). Baka löken i ugn 175°C tills den är mjuk, ta ut och skala. Gör en sallad av lök, spenat och haricots verts, avsluta med olja och lite salt. Blanda smör och rosmarin och smaka av med salt. Lägg kulpotatisen på bleck, ringla över olja och rör om. Rosta i ugn på 200°C ca 15 minuter. Ta ut och rör om. Stek klart i ugn, ta ut och salta. Servera kalventrecôte med sallad, rosmarinsmör och rostad kulpotatis.