Saftiga spjäll och rödkålssallad med apelsin och solrosfrön

Saftiga spjäll och rödkålssallad med apelsin och  solrosfrön
För 100 personer

Ingredienser

  • 20 kg Scan sous vide revbenspjäll

Rödkålssallad

  • 6 kg rödkål strimlad
  • 500 g rödlök strimlad
  • 1. 5 kg apelsin i bitar
  • 4 dl solrosfrön rostade

Senapsvinägrett

  • 3.75 dl olivolja
  • 3.75 dl rapsolja
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 100 g senap söt

Gör så här

Blanda ingredienserna till salladen. Vispa ihop vinägretten, smaka av med salt och peppar. Blanda vinägretten med salladen eller servera den vid sidan om. Servera salladen väl kyld. Värm spjällen i ugn, 150°C tills innertemperaturen är 75°C. Klyftpotatis passar bra att servera till. Serveringsportion spjäll ca 190 g, rödkålssallad ca 80 g vinägrett ca 1/2 msk.