Schnitzel med ratatouille på sommargrönsaker och potatismos

Schnitzel med ratatouille på sommargrönsaker och potatismos
För 10 personer

Ingredienser

  • 1,4 kg Scan schnitzel förstekt (20 st)

RATATOUILLE

  • 100 g gul lök
  • 1 kg krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 20 g grönsaksbuljongpasta
  • 10 g vitlök riven
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk paprikapulver
  • 200 g blomkål i buketter
  • 150 g broccoli i buketter
  • 100 g morot i bitar
  • 150 g zucchini i bitar
  • Till servering: potatismos

Gör så här

Lägg schnitzlarna på bleck och värm i 180°C ugn i ca 20 minuter. Fräs löken i lite olja. Tillsätt tomater, tomatpuré, buljong, vitlök och socker. Låt koka i 20 minuter. Smaksätt med paprikapulver, salt och peppar. Späd eventuellt med vatten. Lägg i grönsakerna och koka dem nätt och jämt mjuka i tomatsåsen. Servera schnitzlarna med ratatouille och potatismos.