Kalvstek med citronpotatis och tomatsås
Ingredienser
- 1,3 kg Scan Sous Vide Kalvstek
TOMATSÅS
- 150 g gul lök, hackad
- 700 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl vatten
- 20 g grönsaksbuljongpasta
- 1 msk strösocker
CITRONPOTATIS
- 1,8 kg potatis, skalad och i grova bitar
- 1 msk rivet citronskal
- 1 msk hackade örter, tex persilja, gräslök
Gör så här
Fräs löken i lite olivolja. Tillsätt tomater, tomatpuré, vatten, buljong och socker. Låt koka i minst en timme: Smaksätt med salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten.Lägg potatisen på bleck, ringla över lite olja salta och rör runt. Rosta potatisen i 225°C ugn i ca 20 minuter. Vänd gärna potatisen någon gång. Blanda i citronskal och örter precis innan de ska serveras.
Skär köttet i skivor. Lägg på bleck och värm i 80°C ugn med ångpuffar tills temperaturen är 70°C mellan skivorna.(Kalvköttet går även utmärkt att servera kallt.)
Servera köttskivorna med tomatsås och citronpotatis.