Chilikryddad kotlett med grönsaker i röd curry

Chilikryddad kotlett med grönsaker i röd curry
För 50 personer

Ingredienser

  • 7 kg Scan Sous vide Kotlettrad
  • 0,5 dl Paprikapulver
  • 0,5 dl Chiliflakes

Grönsaker i röd curry

  • 0,75 dl Röd currypasta
  • 3 liter Kokosmjölk
  • 1 liter Grönsaksbuljong
  • 2 dl Fisksås
  • 8 st Limeblad
  • 2 dl Färskpressad lime
  • 0,5 dl Strösocker
  • 1 kg Broccoli, i buketter
  • 1 kg Blomkål, i buketter
  • 500 g Paprika, i bitar
  • 1 kg Morot, skivad
  • Till servering: kokt jasminris

Gör så här

1. Koka riset.

2. Fräs curryn i lite olja. Häll i kokosmjölk, koka upp och tillsätt buljong, fisksås, limeblad och limesaft. Smaksätt med socker och salt. Lägg i grönsakerna och koka dem nätt och jämt mjuka. Red av lätt med maizena.

3. Torka av köttet. Blanda kryddorna och klappa köttet med dem. Skär köttet i skivor och lägg på bleck. Värm i kombiugn på 80°C med ångpuffar tills temperaturen är 70°C mellan skivorna.

4. Servera kotlettraden med currygrönsakerna och riset.