Chilikryddad kotlett med grönsaker i röd curry
Ingredienser
- 7 kg Scan Sous vide Kotlettrad
- 0,5 dl Paprikapulver
- 0,5 dl Chiliflakes
Grönsaker i röd curry
- 0,75 dl Röd currypasta
- 3 liter Kokosmjölk
- 1 liter Grönsaksbuljong
- 2 dl Fisksås
- 8 st Limeblad
- 2 dl Färskpressad lime
- 0,5 dl Strösocker
- 1 kg Broccoli, i buketter
- 1 kg Blomkål, i buketter
- 500 g Paprika, i bitar
- 1 kg Morot, skivad
- Till servering: kokt jasminris
Gör så här
1. Koka riset.2. Fräs curryn i lite olja. Häll i kokosmjölk, koka upp och tillsätt buljong, fisksås, limeblad och limesaft. Smaksätt med socker och salt. Lägg i grönsakerna och koka dem nätt och jämt mjuka. Red av lätt med maizena.
3. Torka av köttet. Blanda kryddorna och klappa köttet med dem. Skär köttet i skivor och lägg på bleck. Värm i kombiugn på 80°C med ångpuffar tills temperaturen är 70°C mellan skivorna.
4. Servera kotlettraden med currygrönsakerna och riset.