Skinkstek med bönor och äppelcidersås

Skinkstek med bönor och äppelcidersås
För 10 personer

Ingredienser

  • 1,3 kg Scan Sous Vide Skinkstek
  • 2 msk hackad färsk rosmarin eller torkad
  • 250 g vaxbönor
  • 250 g brytbönor
  • 1 msk krossad rosépeppar

ÄPPELCIDERSÅS

  • 100 g äpple, tärnat
  • 100 g gul lök, hackad
  • 5 dl vatten
  • 20 g köttbuljongpasta
  • 2 dl créme fraiche eller matlagningsgrädde
  • 2 dl äppelcider
  • maizena

Gör så här

Gnid in skinksteken med rosmarin. Skär steken i skivor. Lägg dem på bleck och värm i 80°C ugn med ångpuffar tills temperaturen är 70°C mellan skivorna. Fräs äpple och lök till såsen i lite smör. Tillsätt vatten och buljong och koka ihop något. Rör i créme fraiche och äppelcider. Koka upp, mixa och sila. Red av med maizena och smaksätt med salt och peppar. Blanchera bönorna, häll av vattnet och smaksätt med rosépeppar, salt och peppar. Servera skinksteken med bönor och äppelcidersås.