Nötstek med dillslungade primörer, citronsås och kokt potatis

Nötstek med dillslungade primörer, citronsås och kokt potatis
För 10 personer

Ingredienser

  • 1,3 kg Scan Sous Vide Nötstek

CITRONSÅS

  • 7 dl vatten
  • 20 g kalvbuljongpasta
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 msk citronsaft
  • maizena

DILLSLUNGADE PRIMÖRER

  • 300 g grön sparris, i bitar
  • 400 g morötter, skalade i bitar
  • 100 g salladslök, i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk finhackad dill
  • Till servering: kokt potatis

Gör så här

Koka upp vatten och buljong till såsen. Låt koka ihop något. Tillsätt créme fraiche, citronskal och citronsaft. Red av med maizena och smaksätt med salt och peppar. Ånga primörerna i 100°C ugn i ca 5 minuter. Vänd dem i olivolja och dill precis innan de ska serveras. Smaksätt med salt och peppar. Skär kötter i skivor. Lägg dem på bleck och värm i 80°C ugn med ångpuffar tills temperaturen är 70°C mellan skivorna. Servera nötsteken med primörer, citronsås och kokt potatis.