Bratwurst med marinerade bönor, potatis- och lökpytt
Ingredienser
- 1.2 kg Scan bratwurst
MARINERADE BÖNOR
- 700 g blandade kokta bönor tex kidney, kikärtor
- 200 g haricots verts, förvällda
- rivet skal och saft av ½ citron
- 0.5 dl olivolja
- 1 msk grovhackad bladpersilja
POTATIS- OCH LÖKPYTT
- 1.5 kg potatis, kokt och tärnad
- 300 g gul lök, hackad
- 100 g purjolök, strimlad
Gör så här
Blanda bönorna med citronskal, -saft och olivolja i en bunke. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner persiljan strax innan bönorna ska serveras.Bryn korvarna lite. Stek färdigt i ugnen på 175°, ca 8 minuter.
Stek potatis och gul lök i smör i en stekpanna tills de har fått fin färg. Tillsätt purjolöken mot slutet. Salta och peppra. Servera korvarna med bönor och pytt.