Bondomelett med chorizo och tomatsallad
Ingredienser
- 800 g Scan chorizo
- 2 msk matolja
- 150 g bladspenat, blancherad
- 300 g gul lök, skivad
- 1 kg potatis, kokt och tärnad
- 15 ägg
- 2 dl mjölk
TOMATSALLAD
- 250 g tomater, klyftade
- 50 g rödlök, strimlad
- 1 msk basilika, strimlad
- 3 msk olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 150°C.Skiva korven och stek korvskivorna tills de har fått färg. Blanda dem med spenat, lök och potatis i en ugnsform eller bleck.
Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över. Grädda i ugnen tills omeletten har stannat ca 20 minuter.
Blanda ingredienserna till tomatsalladen i en skål. Smaksätt med salt och peppar. Servera omeletten med tomatsalladen.