Färsbiffar med tomatrisotto och grön sparris

Färsbiffar med tomatrisotto och grön sparris
För 100 personer

Ingredienser

  • 12 kg Scan Nötfärsbiff
  • 8 kg avorioris eller liknande
  • 2.5 kg gul lök hackad
  • 8 dl bladpersilja hackad
  • 12 l grönsaksfond
  • 4 l tomatjuice
  • 8 kg krossade tomater
  • 2 dl tomatpuré
  • 600 g smör
  • 4 kg grön sparris i bitar

Gör så här

Fräs lök och ris under omrörning i smör cirka 1 minut. Slå i två liter grönsaksfond och låt koka på svag värme under omrörning, späd med grönsaksfond och tomatjuice efterhand som vätskan kokar in. Då riset är färdigt, blanda i krossade tomater, tomatpuré, persilja och smör, blanda om ordentligt tills smöret är smält. Vänd i sparrisbitarna. Nötfärsbiffarna tillagas från fryst i kombiugn med ånga 150°C i 15 min eller i kombiugn 175°C 25-30 min.