Skinkstek med äppelyoghurt och kryddpotatis
Ingredienser
- 7 kg Scan Sous Vide Skinkstek
Äppelyoghurt
- 1,5 liter Matyoghurt
- 1,5 dl Konc. äppeljuice
- 3 st Äpplen, rivna
- 50 g Citronmeliss
Kryddpotatis
- 10 kg Potatis, grovstrimlad
- 1 kg Gul lök, hackad
- 8 st Vitlöksklyftor, pressade
- 2 msk Gurkmeja
- 2 msk Kummin, hel
- 1,5 msk Salt
- 2 liter Grönsaksbuljong
Gör så här
1. Äppelyoghurt: Rör ner juicen i yoghurten och tillsätt rivet äpple. Smaka av med salt och peppar. Hacka nästan all citronmeliss grovt och vänd ner. Spara lite till garnering.2. Kryddad potatis: Lägg potatisen och löken i bleck och krydda. Häll över buljongen så att det täcker. Koka i 200°C ugn ca 25 minuter eller tills potatisen är mjuk.
3. Skiva köttet och lägg i bleck. Värm i kombiugn på 80°C med ångpuffar tills köttet har en temperatur på 70 grader mellan skivorna.
4. Servera köttet med såsen och kryddpotatisen.