Indisk lammgryta

Indisk lammgryta
För 25 personer

Ingredienser

  • 2.5 kg Scan lammkött tärnat
  • 0.5 dl olja
  • 500 g gul lök
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 2 msk chilipulver
  • 2 msk koriander
  • 2 msk Garam Masala
  • 0.5-0.75 dl curry
  • 2.5 dl mango chutney eller aprikosmarmelad
  • 1.5 msk salt
  • 1 l matlagningsyoghurt

Gör så här

Värm oljan i en gryta. Fräs lök, pressad vitlök och alla kryddorna tills löken mjuknar. Lägg i köttet och vänd köttet i kryddblandningen. Tillsätt salt och mango chutney. Sjud under lock på svag värme, ca 30 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Rör ner yoghurten. Servera med ris eller potatis, ananasbitar, gurka, mandariner, yoghurt och grönsallad.