Ryggbiff med rödbetssky

Ryggbiff med rödbetssky
För 10 personer

Ingredienser

  • 1.5 kg Scan biff sous vide

SÅS

  • 3 schalottenlökar
  • 1.5 dl balsamicovinäger
  • 1 l rött vin
  • 5 färska rödbetor
  • 2.5 l kalvfond
  • citronsaft
  • socker
  • salt och peppar

TILLBEHÖR

  • 20 st persiljerötter
  • 1.5 dl råsocker
  • 1.2 dl balsamicovinäger

Gör så här

Tillbehör: Bryn persiljerötterna i en sauteuse, tillsätt råsocker i botten och låt det karamelliseras. Häll i balsamicovinäger och eventuellt lite vatten. Bräsera under lock. Sås: Fräs löken, tillsätt balsamicovinäger, vin och en finhackad rödbeta samt kalvfonden. Reducera till simmig konsistens. Smaka av med citronsaft, socker och salt och peppar. Tillsätt därefter grovt hackad (1x1 cm) rödbeta och låt koka med de sista fem minuterna. Montera med smör på slutet.