Scans lufttorkade chark är toppen på pizza!
I januari lanserade man Svenska Pizzaköket i Midsommarkransen, med napolitanska pizzor med en svensk twist och Scans hela charkuterier bland toppingarna.
Vi försöker hålla en hög kvalitetsnivå på allt vi gör, med så många ekologiska och lokala produkter som det bara går, förklarar Mini. Där passar Scans svenska antipasti perfekt och höjer kvaliteten på hela anrättningen!
Svenskt från norr till söder
Pizza är i ropet och man kan nörda ner sig en hel del i ugnstemperaturer, mjölsorter och degarnas fuktnivå, säger Mini. Det här är ett hantverk som vilket annat och då ska alla råvaror som ingår också vara hantverksprodukter. Utöver Scans lufttorkade charkuterier arbetar man därför bland annat med mozzarella från Hälsingland, Västerbottensost och Kalixlöjrom.
– Bra råvaror ger ett bra slutresultat, det är så enkelt, konstaterar Mini.
Temat på Svenska Pizzakökets pizzor är ”De sju dödssynderna”. ”Vällust” till exempel är en Pizza Bianco med crème fraiche, Västerbottensost, Scans prosciutto, picklad rödlök och friterad persilja. På ”Högmod” får du tomatsås, fior di latte-mozzarella (på 100 % komjölk) och Scans gotländska tryffelsalami toppad med friterad grönkål. Månadens pizza i december bjöd på tomatsås, fior di latte-mozzarella och parmesangratinerad fänkål med Scans fänkålssalami.
Gränsöverskridande gott
Att laga gränsöverskridande mat handlar om lika delar respekt och öppenhet menar Mini.
- Hela vårt koncept bygger på att vi går över gränser i det att vi kombinerar råvaror och smaker på nya, spännande sätt. Men det bygger alltid på en respekt för hantverket som ligger bakom, säger han. Våra kockar får träna med proffs för att se till så att vi har en gedigen produkt, även om vi sätter vår egen twist på den.
Många pizzarestauranger får höra att de är för dyra. Det här är en myt som man på Svenska Pizzaköket gärna vill slå hål på:
– Hos oss får du en 72 timmarsjäst pizza som brukar ligga på 150 spänn för 59 kronor. Inte så illa, avslutar Mini.
På Scan.se kan du läsa och lära dig mer om våra svenska charkuterier gjorda på svensk Rapsgris.
Läs mer